Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă îngrijorarea

26 aprilie 2009

Ministerul Afacerilor Interne îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului încercărilor de discreditare intenţionată a organelor de poliţie, difuzării unor informaţii eronate, ce conţin învinuiri în adresa colaboratorilor MAI privind implicarea acestora în cazuri de tortură şi l-e califică drept aberaţii şi dezinformare, lansate cu scopul de a compromite imaginea MAI.

MAI dezminte declaraţiile cet.Ştefan Matei, care nu dispune de licenţa de avocat, şi informaţia amplasată pe pagina sait-ului „Jurnaltv.md” din 22 aprilie 2009, întitulată „Încredibil dar adevărat, Poliţiştii au VIOLAT fetele reţinute”. În acest reportaj, Ştefan Matei, relatează: “Printre fetele reţinute în timpul protestelor sunt destul de multe care au fost abuzate sexual chiar în comisariatele de poliţie”. De asemenea, Ştefan Matei susţine, că apără interesele unei tinere, care a fost violată la Comisariaul de poliţie al sectorului Buiucani, declarînd, că deţine certificatele medicale cu constatarea leziunilor corporale aplicate de către colaboratorii de poliţie, cît şi constatarea medico-legală despre abuzul sexual asupra tinerii date, şi că aceste materiale sunt anexate la cauza penală, care a fost pornită şi se examinează de Procuratura sec.Buiucani mun.Chişinău. În baza informaţiei respective, oglindite în mai multe surse mass-media (“Jurnal de Chişinău”, “Moldavschie Vedomosti”, agenţia de ştiri “Infoprim-neo” ş.a.), MAI a petrecut verificările de rigoare şi a constatat:

În perioada de 6-7 aprilie 2009 persoane de gen feminin în CPs Buiucani nu au fost reţinute sau deţinute.

În adresa MAI, cît şi a Procuraturii sectorului Buiucani, începând cu data de 06.04.2009 până în prezent nu au parvenit plîngeri şi nu fost iniţiate proceduri penale pe faptul abuzurilor sexuale din partea colaboratorilor de poliţie.

De menţionat, că din partea instituţiilor medicale din mun.Chişinău în adresa MAI şi Procuraturii nu au parvenit informaţii referitor la cazuri de viol.

Luând în consideraţie cele expuse mai sus şi în scopul neadmiterii unei dezinformări sau prezentării unor informaţii, ce totalmente contravin realităţii, MAI îşi confirmă disponibilitatea de colaborare ulterioară şi transparenţă cu societatea civilă şi mass-media în scopul prezentării informaţiilor veridice în conformitate cu legislaţia in vigoare.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Oare mult mai are MAI sa minta despre nevinovatsia sa, chiar crede ca poporul e prost de tot.
E evident ca inrindurile MAI-ului sunt tot mai multsi "desteptsi" ce pot doar sa agreseze, caci, de restul nu sunt buni.
Dumnezeu sa va fie judecator!!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: