Ex-ministrul ucrainean al apărării amenință România

11 noiembrie 2011

România ar trebui să renunțe la pretențiile teritoriale către Ucraina, a declarat astăzi fostul ministru al apărării a statului ucrainean, Anatoli Grițenko.
”Vreau să reamintesc, că până chiar în prezent, periodic, președintele României mereu a declarat deschis despre pretențiile teritoriale către Ucraina, despre Basarabia și Bucovina, precum ar fi fost românești. Clar lucru că aceste declarații au servit drept un impediment între relațiile Ucrainei și României” a declarat Grițenko la radio Era.
”Necătând că avem probleme economice, în cadrul armatei și securității naționale, României, cu potențialul său, nu-i stă bine să glumească cu noi. Ucraina e cel mai mare, ca teritoriu, stat din Europa, având o populație de 46 de milioane și o armată de 184 mii oameni.” a adăugat Grițenko.

Amintim că Grițenko a fost ministrul apărării pe timpul președintelui Victor Ianucovici, iar în timpul mandatului său, Ucraina a cedat României în urma unei lungi judecăți, o bucată masivă de teritoriu din zona Insulei Șerpilor, din bazinul Mării Negre.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Au morcovul destul de mare...

Bogdan spunea...

Într-un final, Ucraina nu va mai exista. Ei bine, cel puțin în limitele frontierelor de astăzi.

Anonim spunea...

Da O fi Ucraina asa mare... Dar Bugetul Ucrainei ca stat este mai mic ca cel al Romaniei.. iar Armata Romana este superioara celei ucrainene tehnologic cat si numeric.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/international/ucraina-trimite-armata-in-regiunea-odesa-romania-ne-face-sa-fim-mai-incordati-4301916 CEVA FOARTE INTERESANT!

Anonim spunea...

haholistanul)) visandu-se imperiu)
dar asa?
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/o-tara-de-langa-romania-se-pregateste-de-faliment-intr-o-luna-156099.html

Anonim spunea...

Ucraina este un stat unde ucrainenii sunt net minoritari, iar cat de curand se va sparge.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: