Răspunsul Rusiei - rachete ”Iskander” în Transnistria

5 mai 2011

Publicaţia rusească Pravda scrie că răspunsul Rusiei la amplasarea scutului NATO de la Deveselu ar trebui să fie amplsarea de rachete Iskander în Transnistria.
Desfăşurarea sistemului american antirachetă este orientată împotriva Rusiei, consideră Pravda, citată de NewsIn. “Am putea lua măsuri de retaliere, precum desfăşurarea de Iskander şi transferul de bombardiere în zonă”, scrie publicaţia, care subliniază, însă, că “pentru acest lucru este nevoie de voinţă politică”, iar elita rusă preferă să cumpere arme NATO “inutile”, precum vasele Mistral. Ziarul atrage atenţia că, în timp ce politica SUA este clară, desfăşurarea elementelor nu ar fi posibilă fără consimţământul Bucureştiului, iar preşedintele Traian Băsescu nu este “pudelul” Washingtonului, deşi este pro-american. “De exemplu, nu i-a fost teamă să spună ‘nu’ recunoaşterii independenţei Kosovo. Însă, în ceea ce priveşte Rusia, interesele Statelor Unite şi României sunt, în mod clar, aceleaşi”, notează Pravda, potrivit realitatea.net.

Publicaţia citată scrie că Băsescu a spus în reptate rânduri că Republica Moldova ar trebui să devină din nou parte din România şi consideră că principalul obstacol este Rusia. “Pentru el, elementele apărării antirachetă sunt o oportunitate suplimentară de a exercita presiuni asupra Rusiei, pentru a face Rusia mai deschisă în dosarul Republicii Moldova şi Transnistriei”, adăugă ziarul.În aceste condiţii, Rusia va trebui să răspundă atât SUA, cât şi României şi “nu există nicio garanţie că va fi acelaşi răspuns”, scrie publicaţia. “De exemplu, desfăşurarea de Iskander în Transnistria probabil că nu va impresiona Washingtonul, dar în cazul Bucureştiului ar fi o poveste diferită”, conchide Pravda.

7 comentarii:

Igor spunea...

Logic.

Elenushk spunea...

bullshit. nu cred ca o sa faca Rusia ceva, mai ales ca le vin alegerile.

Anonim spunea...

asta e pizdet!!! daca va fi adevarat

Ion Ursu spunea...

Nu se va intampla asta niciodata. Stati fara griji.

Anonim spunea...

cu 2000 de soldati in Transnistria + 100.000 soldati ucraineeni... NU O SA SE POATA COMPARA CU ARMATA ROMANA 350.000 de soldati:D

Anonim spunea...

Mitică zice---> Putin ăsta se cam cacă pi el, da' când i-oi da eu o băşină peste faţă il fac Knock Out !!!!

Anonim spunea...

Şi mai e ceva.Aceste rachete din dotarea SCUTULUI ANTI-RACHETĂ sunt atât de performante(tehnologie de ultimă oră)încât POT LOVI RACHETELE BALISTICE RUSEŞTI ÎN SPAŢIUL COSMIC.CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI ştiu că dacă Ţara Noastră Mama ROMANIA are puterea de lovi ŢINTE MOBILE care se mişcă cu MII DE KILOMETRI PE ORĂ atunci ROMÂNIA la fel de bine să schimbe coordonatele rachetelor ŞI SĂ LOVEASCĂ ŢINTE FIXE precum...MOSCOVA.
În plus NUMAI PROSTOVANII nu îşi dau seama că SILOZURILE DE RACHETE(bunkerele subterane de beton şi oţel)pot adaposti ORICÂND RACHETE TERMONUCLEARE.Cât de naiv să fii să nu-ţi dai seama că VÂRFUL PASIV al acestor rachete POATE FI SCHIMBAT ORICÂND cu un varf purtator de FOCOASĂ NUCLEARĂ!Ruşii o ştiu prea bine şi de aceea TURBEAZĂ de ură nePUTINcioasă.
Gata nemernici ruşi!
Aţi pierdut DEFINITIV Basarabia!

Şi cât a mai fost de SCUIPAT Băsescu de COLOANA a-5-a RUSĂ de peste Prut(PSD-PNL=PCRM=KGB) pentru că A LUPTAT CA ROMÂNIA să aibă o relaţie STRATEGICĂ CU AMERICA!
Bravo domnule Preşedinte TRAIAN BĂSESCU!
Iar scrieţi istorie!
BĂSESCU din Basarabi RE-UNIFICATORUL!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: