Porcii au invadat centrul Chișinăului !

4 mai 2011


Liga Tineretului Rus din Republica Moldova a întins astăzi, 4 mai, în centrul Capitalei, lângă Arca de Triumf, panglica ”Sfântului Gheorghe”. Potrivit organizatorilor, aceasta are 365 metri, iar afișarea acesteia reprezintă una din cele 66 de acțiuni dedicate victoriei URSS în cel de-al doilea Război Mondial, marcată la 9 mai. 



Participanții la acestă acțiune, tineri din școli și licee ruse, au împărțit panglica ”Sfântul Gheorghe” și au scandat ”Victorie!”. Aceștia au afirmat că pentru ei Ziua Victoriei este o una semnificativă și au venit în special să susțină rușii.
La rândul său, Igor Tuleanțev, președintele Ligii Tineretului Rus din Republica Moldova, a declarat că majoritatea cetățenilor din țara nostră țin minte și sărbătoaresc victoria asupra trupelor armatei germane. Acesta a menționat că panglica ”Sfântul Gheorghe” nu are nicio legătură cu ordinul militar ”Sfântul Gheorghe” și cu Federația Rusă, ci simbolizează doar victoria asupra fascismului. 
Majoritatea tinerilor care au venit la acest eveniment au afirmat că nu știu că la 9 mai este marcată și Ziua Europei la Chișinău, însă vor sărbători și acestă zi. 
Campania de distribuire a panglicii negru-portocaliu a luat start în 2005, în Rusia și se desfășoară anual în perioada 24 aprilie -12 mai. Potrivit inițiatorilor, scopul acesteia este de a nu lăsa uitării faptele eroice ale celor care au luptat în cel de-al doilea Război Mondial împotriva fascismului. 
Ordinul Sfântul Gheorghe a fost instituit în timpul Rusiei Țariste, acesta fiind oferit împreună cu panglică ostașilor pentru merite în luptă. Culorile portocaliu și negru simbolizează flacăra și fumul, adică moartea și învierea luptătorilor. Ulterior, panglica a fost folosită și pentru medalia „Pentru victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al doilea Război Mondial”. 
Amintim că anterior, vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a declarat că este necesar să se aducă la cunoștință oamenilor ce înseamnă această panglică, pentru ruși și pentru moldoveni și că statul poate diminua importanţa acestei campanii doar prin promovarea propriilor valori. 


Sursa: UNIMEDIA

13 comentarii:

Anonim spunea...

Moarte ocupanților !

Anonim spunea...

să vă spânzurați cu ea

Anonim spunea...

Ar trebui sa se iasa pe 9 mai si sa se comemoreze ocupatia rusa.

Kornelka spunea...

iaka asta-i basarabie.. ruşine!!! plîng... plîng că noi pentru ei suntem "maladavanii" .. limba noastră cea română. plînge şi ea..
:((:((:((:((:((:((

Vlad spunea...

Hriu Hriu Hriu Hriu!!! Nu VREAU SA CRED ca am degradat incit Arca De Triumf sa fie profanata de cei care neau ocupat si umilit. Batjocorim memoria stramosilor nostri care au murit din cauza lor!

Anonim spunea...

Am plecat so futem pe Katiusha.. dragi tovarasi nu ne-a fost usor:)))Sa-mi bag ..pla in Katiusa.. Dragi tovarasi a fost uimitor.. Iar e curva de Katiusa..etc..Frumos Cantec.. Dar e mai frumoasa versiunea asta in ROMANA!

Anonim spunea...

ULTIMUL LOR ACT DE DISPERARE!!! BASARABIA A FOST SI VA RAMANE IN VECI!! PAMANT ROMANESC! ASA CA SA ISI BAGE PANGLICA IN CUR.. SI SA O TINA ACOLO PANA SE VA RENASTE URSS.:)))))

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=im3jb3ZTdDI&feature=related AR TREBUI SI NOI SA NE FACEM O PANGLICA ROSU-GALBEN-ALBASTRA SI SA SARBATORIM ELIBERAREA BASARABIEI DE SUB JUGUL BOLSEVIC 1941.

Malman spunea...

Popor degradat de animale timpite! Rusia este gunoistea unde se aduna tate lepadaturile ce nu si-au gasit loc la ei in tara. ei isi pierd particularitatile sale nationale prin asemenea manifetari. Cred ca nu prea mult timp a ramas sa-i rabdam !!!

Anonim spunea...

Iată ce trebuie să bage la cap MANKURŢII,borâturile de la "Liga Tineretului RUS"(Liga puilor de căţea ai OCUPANŢILOR RUŞI) şi stăpânii lor KAGHEBIŞTI de la Moscova.
Iată ce NOI ROMÂNII basarabeni trebuie ACUM să spunem SUS ŞI TARE să audă toţi "stataliştii-maldavanişti-pragmatici":

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

Băgaţi la cap-"statalişti-maldavanişti" de la "Liga Tineretului RUS"(Liga puilor de căţea ai OCUPANŢILOR RUŞI):

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

Vânătorul de forumişti KGB

Anonim spunea...

Ma cac in gura tturor celor care au participat acolo! Moara-i mama lui Igor Tuleantev! Gunoaiele naibii de ocupanti criminali! UNIMEDIA n-ar fi trebuit sa intervievieze in limba rusa! Ma cac pe UNIMEDIA!

Anonim spunea...

Cei cu rasismul asta si noi vrem in europa dupa asta.cine o sa ne permita

Anonim spunea...

Numai moldovenii pot sa fie atit de negativisti si plini de ura.cum iti permite tie sufletul sa doresti cuiva moartea persoanei drage.9mai ii ziua victoriei asupra regimului natsist si asupra fascistelor si nici cum ziua ocupatiei moldovei da catre rusii.daca asa va deranjaza aceasta zi hai sa facem ziua victoriei asupra comunistilor,bolsevicelor,socialismuluie etc. Si poate sa termina in tara asta cu rasismul asta si poate si alte tari o sa ne ia mai in serios.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: