Cimitirul ostaşilor români din sectorul Botanica, transformat în groapă de gunoi

9 mai 2011
Cimitirul este uitat de autorităţi

Azi, 9 mai, membri ai mai multor organizaţii neguvernamentale, vor depune flori la Cimitirul militar de la Botanica de Jos din Chişinău (bd. Decebal, 17).

În acel loc au fost înmormântaţi eroi militari din şase state care au participat la Primul Război Mondial. E vorba de România, Rusia, Austro-Ungaria, Franţa, Polonia, Cehoslovacia şi Grecia. Aici dorm somnul de veci şi ostaşi decedaţi în vara anului 1941.

Acest cimitir a fost amenajat în anii 1927-1938 şi mult timp s-a vorbit despre el ca fiind al ostaşilor români. Din acest motiv, după anul 1944 cimitirul a fost distrus. Pe acest loc a fost construită o clinică. În ultimii ani în acest loc a fost instalată o cruce din lemn pe care e scris „Glorie eroilor Armatei Române". În prezent, acest loc nu este îngrijit. E plin de gunoaie şi de boschetari care se simt aici în largul lor.

6 comentarii:

Anonim spunea...

TRIST... Si la Memorialul Eternitate mai nu-l poleiesc cu aur... :(

Aneta spunea...

Din informatia transmisa recent - se va face o incercare de a cere amenajarea intrarii in cimitir si a unui monument (fara garantie ca ar fi realizata propunerea).
Mai grav este faptul ca insusi teritoriul cimitrului a fost privatizat printr-o licitatie si acum e proprietate privata (situatie ce e deja de competenta organelor de drept - cum e posibil sa fie privatizat teritoriul unui cimitir)..

Anonim spunea...

TREBUIE DE SESIYAT ORGANELE DE DREPT

Anonim spunea...

http://www.investigatii.md/index.php?art=447

Anonim spunea...

O investigatie despre cimitirul ostasilor romani, realizata de Centrul de Investigatii Jurnalistice http://www.investigatii.md/index.php?art=447

Anonim spunea...

Ce trist...nici un pic de respect nici pentru vii nici pentru morti ìn tara asta...Doamne dà-ne putere de a ìnfrunta ziua de mìine..

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: