Candidat PLDM: Vrem federalizarea Moldovei şi ridicarea limbii ruse la statutul de limbă oficială

9 noiembrie 2010

Unica soluţie pentru rezolvarea problemei transnistriene este federalizarea Republicii Moldova şi ridicarea limbii ruse la statutul de limbă oficială a statului, a declarat reprezentantul PLDM, Petru Vlah,  în cadrul unor dezbateri electorale la postul local de televiziune din Gagauzia.
Fiind întrebat dacă PLDM va păstra actuala alianţă, Petru Vlah a declarat că la moment alianţă nu mai există, iar crearea unui noi alianţe urmează a fi discutată în viitorul Parlament.
În cadrul aceeaşi emisiuini, reprezentantul PLDM a declarat că Mihai Ghimpu nu va avea nici o funcţie înaltă în cadrul viitoarei guvernări. „În cazul în care Ghimpu va obţine o funcţie, eu voi depune mandatul de deputat şi voi ieşi din sală”, a spus Petru Vlah. În acelaşi timp, el asigurat că PLDM nu este în nici caz un partid proromânesc.„Voronin a încercat să lipsească Găgăuzia de dreptul la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova s-ar uni cu România. Iată de ce Voronin, din aceste considerente este mai apropiat de români decât PLDM”, consideră Petru Vlah.
Conducerea centrală a PLDM nu a comentat în nici un fel declaraţiile candidatului său.
Petru Vlah este jurist, deputat în Adunarea Populară a U.T.A Găgăuzia şi candidează pentru funcţia de deputat al Parlamentului Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, având poziţia 30 în lista electorală.
Înregistrarea audio a emisiunii:
PARTEA I
PARTEA II



sursa: antimedia.info

9 comentarii:

LIBER V(_) spunea...

Fac pariu că Filat nu știe d-re declarațiile ăstea. Sau cel puțin nu știa că vor fi date.

Undeva departe spunea...

niște mizerii !

Anonim spunea...

si eu ma gindesc ca conducerea partidului nu este la curent cu aceasta platforma electorala :)))

Anonim spunea...

Sa presupunem ca partidul nu stia ca Vlah, ca v-a afirma idiotenia astea....poi trebuia sa actioneze macar cu o replica in potriva lui vlah...dar din cat se vede/aude nu au actionat pana acum cu nimica. Prin deductie ei sustin afirmatia reprezentantului sau...
Acum o intrebare: pe cine dracu sa alegi din tot parlamentul asta la viitoarele alegeri, luind in considerare hotiea tuturor....?

LIBER V(_) spunea...

numai PL

Anonim spunea...

Daca PLDM se vrea un partid "total" si accepta membri noi cu duzina - acum sa se multumeasca cu consecintele pe care le produce criteriul de "cantitate".

Sa fie mai multe astfel de "manifestatii" ale membrilor PLDM - sa se vada bine ce adunatura sunt ei.

Demnitatea spunea...

Filat face interesele personale nu mai gândește la români, este un jidan, care se maschează cu masca globalizării și minciunei Europene. Românii ca națiune peste 60-70 de ani va dispărea, independența am pierduto demult.

Un Om spunea...

Cum pula mea să-i mai laşi pe ăştia la putere???

Răsculaţi-vă Români!!!

Valentin spunea...

Asta ar fi culmea sa se intimple, eu nu votez PLDM in cazul asta.
Iar ca tinar, ma reprezinta mai bine Gabriel Stati. Familia lui nu a tradat niciodata Moldova si limba noastra cea romana.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: