Nepotul lui Stalin a dat in judecata o publicatie care l-a numit pe acesta criminal in masa

10 octombrie 2009
Nu se glumeşte cu bunicul Iosif Visarionovici. Nepotul dictatorului acuză de defăimare ziarul rus Novaia Gazeta (pentru care lucra Ana Politkovskaia), pentru un articol despre crimele bunicului său.

În aprilie 2009, ziarul a publicat un articol despre crimele lui Stalin, povestind, între altele, masacrul de la Katîn, când 22.000 de ofiţeri polonezi au fost asasinaţi în 1939.

Anatoli Iablokov, autorul articolului incriminat, a scris că: "Stalin şi cekiştii (poliţia secretă din acea vreme) sunt răspunzători pentru tot sângele pe care l-au vărsat, pentru crimele cele mai grave, mai întâi împotriva propriului popor" argumentând că Iablokov a susţinut că Stalin personal a semnat ordinul de executare a ofiţerilor polonezi.

Aceste afirmaţii l-au deranjat pe Evgheni Giugaşvili, care nu a ezitat să meargă la tribunal pentru a apăra memoria iubitului său bunic.

În vârstă de 73 de ani, colonel pensionat, el doreşte să spele imaginea familie sale, considerând că articolul aduce prejudicii onoarei şi demnităţii bunicului său. Prin urmare, el cere Novaia Gazeta să publice o dezminţire şi să-i plătească despăgubiri de 10 milioane de ruble (227.000 euro).

Evgheni Giugaşvili beneficiază de o consistentă indemnizaţie din partea statului. Premierul rus, Vladimir Putin, apără public reputaţia colonelului pensionar, în contextul în care, în cadrul unui sondaj de opinie, ruşii l-au desemnat pe Iosif Stalin printre personalităţile preferate.

Timp de mai multe decenii, URSS a acuzat armata germană că a comis masacrul de la Katîn. Abia în aprilie 1990 liderul sovietic Mihail Gorbaciov a recunoscut răspunderea ţării sale.

2 comentarii:

Andrei Cebotari spunea...

Deci,io nici n-as zice "hîr" cu asa bunel,da nu inca sa ma falesc si sa-l apar,rusine....Defapt rusii nu stiu ce-i asta!!!!

Dragoș Galbur spunea...

sa moara tot arborele genealogic al familiei staliniste

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: